Brasil Ride: Kulhavý s Ulmanem druzí v královské etapě!

Druhá zkouška etapového závodu Brasil Ride byla ve znamení královské etapy. Ta měla parametry 143 kilometrů s převýšením 2.700 metrů.

Skvěle se v ní dařilo české dvojici ve složení Jaroslav Kulhavý a Matouš Ulman, kteří skončili na druhém místě. Kulhavý s Ulmanem v barvách týmu Specialized si tak vylepšili skóre po včerejší úvodní etapě, kde měli oba defekt zadního kola. V etapě zvítězili Portugalec Tiago Ferreira a Nizozemec Hans Becking (DMT Racing). Na stupních je doplnil Brazilec Henrique Avancini a Němec Manuel Fumic (Cannondale Factory).

“Dnes to byla vcelku pekelná etapa o délce 140 kilometrů. Ze začátku pršelo, ale potom bylo nesnesitelné teplo. Jsem rád, že jsme za zády nechali favority Fumice s Avancinim,” komentoval výsledek druhé etapy olympijský vítěz z Londýna Jaroslav Kulhavý.

Druhá česká dvojice Kristián Hynek a Martin Stošek (Vitalo – Future Cycling) skončili opět v elitní desítce, kde obsadili sedmé místo.

Desátý ročník sedmi etapového závodu Brasil Ride pokračuje třetí etapou dlouhou 67 kilometrů se startem a cílem v Guaratinga. Etapa se jede na dvou 33,5 kilometrových okruzích s převýšením 716 metrů.

Výsledky dostupné na brasilride.com.

Foto: Facebook Jaroslav Kulhavý