Začíná Světový pohár MTB v Albstadtu

Již před dvěma měsíci odstartoval v JAR Světový pohár horských kol, nyní se seriál přesouvá na evropský kontinent, kde pokračuje v německém Albstadtu. 

Program SP startuje již v pátek, kdy se uskuteční premiérový Short Track. Na start se postaví celkem 80 jezdců, tedy 40 žen a 40 mužů, kteří budou bojovat o startovní pozice v nedělním závodě olympijského cross-country.

Jezdci účastí rovněž získají i body do Světového poháru XCO. Vítěz Short Tracku získá celkem 125 bodů, což je polovina toho, co je za vítězství v cross-country. Šestnáct nejlepších jezdců se tak postaví do prvních dvou řad. Na startu nebude chybět Jaroslav Kulhavý, Jan Škarnitzl, z žen Jitka Škarnitzlová a Karla Štěpánová.

Páteční Short Track odstartuje v 17:30 závodem žen a v 18:15 přijdou na řadu muži.

V sobotním dopoledni jsou na programu oficiální tréninky. Po poledni ve 12:15 odstartují juniorské kategorie ve vloženém závodu UCI Juniors MTB Series, ve 14:00 startuje kategorie mužů do třiadvaceti let. V neděli v 9:00 začíná den závodem žen do třiadvaceti let, v 11:20 nastoupí na start elitní ženy a ve 14:35 muži Elite.

O týden později, od 25. – 27. května, pokračuje Světový pohár v Novém Městě na Moravě.