Nabitý bikový víkend

České b​ikery čekal první dubnový víkend nabitý závodní program.

Převážná většina českých jezdců se soustředila na úvodní podnik nejprestižnějšího seriálu závodů na horských kolech Strabag Cup, který odstartoval v Kutné Hoře. Na domácí půdě si mezi elitou nejlépe vedl Jan Škarnitzl, který nestačil pouze na polského reprezentanta Bartłomieje Wawaka. Polská nadvláda pokračovala i mezi ženami elite, kde zvítězila Polka Aleksandra Podgórská před Janou Czeczinkarovou. V juniorech slavil triumf Jan Zatloukal a Magdalena Mišoňová.

Všechny závody Strabag Cupu jsou opět zapsány do kalendáře Mezinárodní cyklistické unie (UCI) v kategorii C1, kromě Touškova, protože podle pravidel UCI se na nové trati musí napřed uskutečnit závod nižší kategorie. Seriál v olympijském cross country bude mít šest podniků s vyvrcholením v podobě mistrovství České republiky 19. – 21. července v Hlinsku.

Někteří závodníci dali přednost MTB Festivalu v rakouském Haiminigu, kde byl UCI závod zařazen do kategorie HC. Zde se nejlépe vedlo Ondřeji Cinkovi, jenž skončil na pátém místě a druhý český zástupce Jan Vastl šestadvacátý. Mezi ženami dokončila na desátém místě Karla Štěpánová a devatenáctá Jitka Čábelicka.

Výsledky ČP Kutná Hora zde.

Výsledky Haiminig HC zde.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Honza Zatloukal (@bobun02),