Kulhavý, Cink a Vastl před SP v NMNM spokojeni se svojí formou

image001Něco málo přes měsíc zbývá do startu Světového poháru horských kol, jehož pořadatelem je pro letošní rok Nové Město na Moravě. Zatímco se nejprestižnější seriál teprve chystá, nejvyšší domácí podnik Český pohár horských kol se rozjel o víkendu v Teplicích za velmi slušné účasti.

Svou formu si na sever Čech přijeli otestovat olympijští medailisté Jaroslav Kulhavý a polská reprezentantka Maja Wloszczowska, kteří roli favoritů na závodu v Teplicích bezezbytku potvrdili a zvítězili.

Za českou jedničkou Kulhavým dojel druhý, stejně jako před měsícem na Cape Epic, Kristián Hynek.

“Jestli je to už 100% forma, to netuším, to si musíme počkat do Nového Města, kam přípravu směřuji,” uvedl po závodě Kulhavý, jehož trénink pokračuje podle plánu.

“Zatím ale vůbec netuším, jak na tom jsem ve srovnání se špičkou, každý závodí někde jinde. Do začátku závodu v Novém Městě bych měl absolvovat ještě cca 3 závody, abych se dostal do optimální formy,” prozradil Jarda, kterého příští týden čeká první větší oťuknutí konkurence v rakouském Haimingu na závodě kategorie Hors Class.

Na stejný závod se chystá i dvojice mladých českých závodníků v mezinárodním angažmá Ondřej Cink a Jan Vastl. Ti museli kvůli týmovým povinnostem dát přednost před Českým pohárem v Teplicích italskému seriálu v Nalles.  A oběma se dařilo, měsíc před úvodním závodem Světového poháru na domácím okruhu v Novém Městě na Moravě jim stoupá forma. Ondra se poprvé v letošní sezoně probojoval k medaili a Honza dojel po dvou defektech šestnáctý. Navzdory technickým problémům skončil Vastl jako druhý nejlepší biker své kategorie U23.

„S Němcem Manuelem Fumicem jsem bojoval o druhé místo, před cílem mě ale ve sjezdu předjel a trochu ujel a já skončil třetí,” líčil Ondřej, který byl po závodě s výkonem spokojený.

„Cítil jsem se dobře, šlo to bez problémů, i v posledním kole jsem měl hodně sil.  V takové konkurenci vím, jak na tom jsem, což je pro mě důležité, vědět srovnání. Doufám, že se ještě rozzávodím, příští týden mě čeká HC v Haimingu, tam už bude hodně lidí. Je to takový malý svěťáček….,“ dodal Cink.

Výkon si pochvaloval i Honza Vastl, potom, co ho dva defekty eliminovaly z lepšího umístění, svou pozornost už upírá na příští týden, na vůbec první samostatný závod své kategorie do 23 let.

„Nohy jsem měl super, první tři kola jsem jezdil v čelní skupině, ale potom jsem měl defekt. Dotáhnul jsem se zpátky do desítky a přišel znovu defekt, což znamenalo konec nadějí na dobrý výsledek ….,” komentoval Vastl.

image001

Zdroj: TZ  MTB WC NMNM, Foro: Armin Küstenbrück