Češi září na Cape Epic!

Skvělých výsledků dosahují čeští reprezentanti na Cape Epic.

Nejdelší etapa letošního ročníku Cape Epic s 122 kilometry patřila českým reprezentantům. Ve třetí etapě si nejlépe vedl Kristián Hynek s Rakušanem Albanem Lakatou (Canyon Topeak). Na druhém místě se ztrátou minuty jedenáct skončil Jaroslav Kulhavý s Američanem Howardem Grottsem (Investec Songo Specialized). Na stupních vítězů je doplnil tým Cannondale s Němcem Manuelem Fumicem a Brazilcem Henriquem Avancinim. Jejich ztráta byla ale na česko-rakouskou dvojici necelých šest minut, což znamená ztrátu průběžného vedení. Do čela se tak posunuli Kulhavý s Grottsem, kteří nyní vedou před Fumicem a Avancinim o 2:12. Na třetí místo se dostal Hynek s Lakatou, ti ztrácí na tým Investec Songo Specialized 3:14.

Po třetí v řadě také hájil české barvy na nejvyšších stupních i Ondřej Fojtík v kategorii Masters, jenž jede po boku Itala Massima Debertolise (Willier Force 7C 2). Ti mají po dnešní etapě v průběžném pořadí náskok přes třináct minut.

Obdobný výsledek zaznamenala kategorie žen, kde dominuje tým Investec Songo Specialized s Dánkou Annikou Langvad a Američankou Kate Courtney. Ty mají v průběžném hodnocení náskok přes dvanáct minut.

Ve čtvrtek je na programu čtvrtá etapa o délce 111 kilometrů, ale ani ta nebude pro jezdce odpočinkem. Etapa zahrnuje dvě nejtěžší stoupání patnáctého ročníku Cape Epic. Prvním je vrchol Thudbuster, poté devítikilometrový Bain’s Kloof, po němž následuje sjezd do cílového Wellingtonu.

Kompletní výsledky třetí etapy naleznete na oficiálních stránkách Cape Epic v sekci Results.